Антракт

Антракт

| Антракт /Дария Авдеева/

__За изложбата: Антракт е името на втората изложба на родената в град Новоросийск, Русия художник – Дария Авдеева. Изложбата ѝ ще отбележи повторния опит за начало на творческия път на младия художник, след като първият такъв беше скандално закрит след само 1 ден експонация. Негативно възприятие на малобройна част поради провокативния характер на изложбата от публиката е причина картините да бъдат свалени по молба на самите организатори от учреждението осигурило поле за изява на младия творец.

За автора: Дария Авдеева е завършила Художествено училище в град Клин и продължила образованието си в Обществения Театър и Център за Изкуство в Дубай. По-късно в Международния Център за Изкуство в Дубай, ОАЕ. В момента тя е студент в Националната Художествена Академия в София. Нейните творби са били излагани в ОАЕ и България.

„Всяка една от картините е израз на истински и неподправени чувства, които са присъщи за всеки от нас, затова за фундаментална основа на идеята си избрах голи женски тела, символизиращи природата на човешките емоции в най-чистия им вид. Всичките си картини рисувах в продължение на две години и половина, откакто пристигнах в България“, допълва Дария Авдеева.

–––––––––––––––

Откриване 01.06, сряда, 19:00, Dada Cultura Bar, ул. Г, Бенковки 10

 

Scroll Up