ДАДА НАПИТКИ

| Наздраве!

 

__При нас ще намерите богата палитра от висококачествени алкохолни напитки. Редом с уискита за ценители, ще откриете нетипични сортове бира и домашно приготвени бейлис и ром. Предлагаме различни коктейли /алкохолни и безалкохолни/, както и безалкохолни и домашна лимонада.

| Домашен Дада ром

__Легендарният домашен Dada Rum e за всеки, който иска да опита нещо различно и екзотично!

Dada Cultural Bar  е първото място в София, където се предлага рум аранже (rhum arrangé) в три варианта: Man Ray, Hugo и Duchampes. В Man Ray ромът е смесен с джинджифил, кафе на зърна, ванилия и канела, в Hugo – с кокос, ябълка, ананас и ванилия, а в Duchampes – с мед, смокиня, кашу и малко канела. Съставките престояват около четири седмици в стъклени бутилки. Първите два са по-остри – Man Ray заради джинджифила, а Hugo заради кокоса.

| Домашен Дада бейлис

 

__Нашият Дада бейлис е изпълнен с нежност и топлина. Ароматен е до последната глътка и е неустоим, особено, когато е придружен от пухкав мъфин.

| Витошко лале

__Първото впечатление при отпиване е за чешките „дванайсетки“, което се обяснява и с плътността – 12% (при 5,5% алк.). Но не само плътността навежда на асоциацията. Приятно наситено малцово тяло, изчистен профил на самата бира, тъмно жълт цвят – още нужни характеристики са налице. И много важно – баланс с горчивината от благородните хмелове, която дава умерено сух и приятен финал.

Но цялостното впечатление е за хубав, приятен и пивък лагер – един от най-добрите в България, който да бъде пит с удоволствие.

Още малко за самата бира. Тя е сварена в „Ломско пиво“, с гаранциите за качество на суровините и преминат 45-дневен процес за зреене на едно пиво.
В основата на „Витошко лале“ стои любовта на двама души – Деян и Павел, към хубавата бира. Те искат да предадат на повече хора разбирането си какво искат да консумират. Ще го правят занапред и с други стилове.

С лалето в името и етикета те търсят едновременно да дръпнат една романтична струна, но и да маркират нещо родно, запомнящо се. Да върнат всичките позитивни мисли на хората, които свързват Витоша с нейните си лалета, със спомените от пистата „Витошко лале“, ако щете.

„За мечтата, която се ражда трудно, сбъдва се бавно и трае дълго!“, пишат Деян и Павел.  Мечтата им е клиентите да се убедят, че тази бира е създадена от хора, които държат да стоят плътно зад това, което са направили и да се гордеят с него. „Може би ни е нужен закон за чистотата на бирата като този в Германия, за да може на корпоративните, масови бири да стои надпис „Бироподобен продукт“, казват те.

Идеята отлежава известно време, но когато се решават, действат бързо и под напрежение. „Понякога това е истинският начин и с него нещата се получават по-истински, по-романтични.“

 

| Дада Glühwein

 

__Когато навън е студено, а и не само тогава, елате при нас и се насладете на чаша ароматен Дада Glühwein.

 

Scroll Up