Да Да, ама не

Да Да, ама не

| Да Да, ама не

__Описание на изложбата:

 Дадаиститe не влагат конкретни послания в творбите си. Те оставят зрителя да направи собствена интерпретация на произведенията им. Дада критикува логиката в творческия процес, игнорира естетиката, това е (анти)изкуство на абстракцията, ирационалната мисъл или изобщо липсата на такава; подигравка с традиционните ценности в изкуството.

Едно и също нещо въздейства по различен начин на различните хора. Това, което за едни е изкуство, за други не означава нищо. Този проект ще покаже нашата интерпретация на дадаизма, на изкуството, на мисълта или на липсата й, на всичко, което се случва или пък не, в и около нас. А това, на което се надяваме, е всеки зрител да открие по нещо за себе си, дори и то да е само усещане. Изкуството преди всичко трябва да носи емоция, а дадаизмът прави точно това.

Автори:
Александър Тошев, Вера Петкова и Венета Карамфилова

Невидимата стена

Автор: Александър Тошев

Описание на проекта:

Mислено всеки от нас режисира сценария на живота си, поставяйки по този начин илюзорни граници на своите възможности. Тези невидими прегради са част от страховете ни, с които ежедневно се борим- вечният бунт на вътрешния ни копнеж да оправдаем очакванията на другите. Това ни кара не винаги да бъдем себе си, да играем роли,  да живеем в света на общоприетите ценности и стереотипи. А живота по безброй начини ни напомня, че ограниченията са плод на илюзията ни, с която рано или късно ще се сблъскаме.

Концерт за месомелачка и микровълнова печка

Автор: Венета Карамфилова

Описание на проекта:

Дадаиститe не влагат конкретни послания в творбите си. Те оставят зрителя да направи собствена интерпретация на произведенията им. Дада критикува логиката в творческия процес, игнорира естетиката, това е (анти)изкуство на абстракцията, ирационалната мисъл или изобщо липсата на такава; подигравка с традиционните ценности в изкуството.

Едно и също нещо въздейства по различен начин на различните хора. Това, което за едни е изкуство, за други не означава нищо. Това, което показвам е моята интерпретация на дадаизма, на изкуството, на мисълта, на всичко, което се случва в и около мен. А това, на което се надявам е всеки зрител да открие по нещо за себе си, дори и да няма нищо общо, с това, което показвам. Изкуството преди всичко трябва да носи емоция, да провокира и отразява света. Това е моя свят- един концерт за месомелачка и микровълнова печка.

Седемте смъртни гряха

Автор: Вера Петкова

Описание на проекта:

Дадаизмът е антиизкуство, зародено в началото на 20ти век. Той е изкуство по своему – протест срещу културата и обществото, срещу цивилизацията в този й пагубен вид. Отричане на конвенционалното изкуство.  Появава се изненадващо и шокиращо, и не след дълго изчезва, за да се прероди в други стилове, за да създаде друг тип изкуство, да предаде други емоции. Заражда се в период на резки и бързи промени. Създава нови идеи и идеали, нов изказ.

Темата на моята работа са седемте смъртни гряха, пресъздадени в духа на дадаизма. Тема на пръв поглед до болка позната и също толкова непозната. Искам да ви представя един по-различен поглед- моят поглед!

Scroll Up