Летни номади

Летни номади

| Летни номади /Alexandra Ramírez/

 

__Летни номади: показва 20 платна и се фокусира върху спомените, усещанията, копнежа по товa, което се случва през лятото, това, което витае във въздуха, това натрапчиво усещане..
Вечно търсещ и пътуващ експериментатор по душа, Александра Рамирез не се спира на едно място..
Платната й не са правоъгълни или квадратни, те са многоъгълни, наслоени, сложни многопластови. Те идват от живия живот, от реалността, която вдъхновява, а тя не е с правилна форма, тя е относителна, изменчива, изплъзваща се… Александра се заиграва с понятията и платната й се определят, като експресионистичен, витражиран кубизъм.
Техника: Авторската техника включва предимно масло и по-малко акрил. Творческият процес при Александра се случва спонтанно, идеята прелива и се оформя постепенно, използвайки и смесвайки различни техники и формати, докато стане едно цяло.
Форма: Тя е асиметрична. Отегчена от правилната геометрия на платното, затворено в рамка, Александра не ограничава визуализирането на своите идеи, започвайки да въплъщава това което се появява в съзнанието в оригинални и сложни форми.
Биография: Александра Рамирез е художник на свободна практика. Изключително продуктивна, тя се изявява постоянно в множество изложби и фестивали в София и страната.
Тази година завършва магистратура при проф. Андрей Даниел, в класа на когото през 2013 г. завършва и своята бакалавърска степен по живопис в Националната Художествена академия (НХА) в София.
Родена е в Пловдив през 1990. Живее и работи в София.

______________________________________________
Още от цикъла „ Летни номади“ можете да видите и в
Dada Project Studio на ул. Иван Денкоглу 2 от 23.06 до 31.07/откриване 23 юни от 19 ч./

Scroll Up