Събития

Събития

| Театър в автобус

__В четвъртък в Dada ще се играе театър … в автобус!

Театралният мини-спектакъл, по текст от пиесата „Парчета Живот” на Захари Карабашлиев, по принцип си се играе в автомобил, но специално за Dada Cultural Bar ще бъде преместен в автобус.

Това е театър, извън традиционната театрална сцена, театър поставен в ежедневния контекст на живота. Театър, който цели със своите средства да размие пространството между актьора и зрителя , като превърне въздесъщия зрител във воаьор, поставен в центъра на случващото се в автобуса-сцена. Именно това средство прави опити да изключи,но не напълно, спектакъла от идеята за конвенционален театър и да го постави в териториите на пърформанса, запазвайки театралните си качества.

‘Театър в автобус’ е една ‘хибридна’ постановка за многото говорене и малкото чуване, за слабата комуникация между хората и последиците от нейната абсолютна липса. Въпросът е, дали ‘пушката на Чехов’ ще гръмне и това ли е единственият излаз от подобна междуличностна катастрофа?

Очакваме ви!

– – – –

Режисьор: Рене Карабаш
Автор на пиесата: Захари Карабашлиев
Актьори: Елена Манолова и Веселин Радков

– – – –

вход на шапка по желание….

| Park<ing>day @ Dada Cultural Station

__В петък Dada се включва в инициативата Parinkg Day!

Очаквайте в Dada Cultural Station джаз музика на живо от Georgia – глас и Емил Георгиев – китара, на втори етаж, а на първи фото изложбата *Park(ing) Way* + безплатна домашна лимонада

Заповядайте, за да споделим една цветна и вдъхновяваща София!
– – –

PARK(ing) Day е глобално, ежегодно отворено за участие събитие, в което граждани, артисти, активисти, организации и частни бизнеси си партнират във временно преобразяване на очертаните места за паркиране в парк места – временни публични пространства.PARK(ing) Day се организирана от фондация Credo Bonum (www.credobonum.bg) в партньорство с организацията Rebar, арт и дизайн студио от Сан Франциско, които са автори на идеята.

Проектът се ражда през 2005 г., когато Rebar превръщат едно паркинг място във временен градски парк. Оттогава PARK(ing) Day се развива в световно движение, в което организации и индивиди създават нови форми на преходно публично пространство в контекста на градове по целия свят.

Мисията на PARK(ing) Day е да привлече внимание към нуждата от повече градски, отворени за хората пространства, да предизвика публичен дебат около това как се създават и разпределят обществените пространства и да подобри качеството на градската среда. Поне в рамките на едно паркинг място за един ден.

Scroll Up