80×80 GRAFFITI

80×80 GRAFFITI

| 80×80 GRAFFITI

 

 

АМОРФА и DADA CULTURAL BAR заедно с Помощно училище „Братя Миладинови“ – Варна представят в София:

LUNAR, Хърватия – www.lunar75.com

YUMANIZUMU, Япония – http://yumanizumu.jp/

NASIMO, България – www.nasimo.org

SHIONE, България – www.balcans.eu

SUNSHINERS, България – http://youmustbettersee.blogspot.com/

Ина Валентинова, България

Тодор Иванов, България

__Изложбата представя авторски платна на артистите, участвали в цялостното изрисуване на сградата на Помощно училище „Братя Миладинови“ – Варна в рамките на шестото издание на Младежки фест за Дните на Европа 2013, организиран от Младежка група „Аморфа“ във Варна точно преди година.
С посланието „Към чудни светове“, всеки от артистите създаде върху стените на училището своя представа за магичен свят. Идеята зад тяхното разнообразие е всеки ден да пренася децата в такъв възможен чуден свят. Платната във формат 80х80 см, нарисувани от артистите след трансформирането на сградата, заключват нова част от тези светове.
Изложбата се организира, за да направи възможно активното участие на децата от училището в създаването на такива светове. За въвличането им в занимания по рисуване, водени от младите улични и графити артисти, ще бъдат използвани половината от приходите от картините, които бъдат закупени. За провеждането на заниманията са нужни материали и обезпечаване на артистите в града по време на работата им с децата. Останалата част от средствата заплаща творчеството на младите автори в подкрепа на тяхната последваща работа и развитие.
Както при изрисуването на сградата, очакваме бъдещите срещи между децата и младите артисти да бъдат също толкова вълнуващи и носещи нови преживявания във форми и цветове за всички участници.

Scroll Up