Apocalypse

Apocalypse

| Apocalypse

GasparLeblanc & PENьо

14.09. – 26.10.2017г.


__Dada Cultural Bar има удоволствието да ви представи замечтания властелин на приказната красота GasparLeblanc и екстравагантния майстор на графичната поезия PENьо. Те ще покажат своите творби в съвместната си изложба „Апокалипсис“.

Той е романтичен мечтател, който създава вълшебни светове и композиции с любов към детайла. Счита, че да учиш изкуство е абсолютна загуба на време, тъй като чувството за естетика е вродено, а отделните техники на рисуване човек сам може да научи. Като истински бунтар обича да експериментира с различни техники, да ги комбинира и да се старае да не слага начина си на рисуване в рамки. Уверен в себе си, белият лист не го плаши. Там той поставя началото на творбите си, които често пъти не следват определен план, а се случват на момента с молив върху хартия и с акрил или масло на платно.

Почти винаги ще го видите заедно с брат му по душа, с когото има много повече общо, отколкото съвместната работа в студиото за татуировки и прекараното детство в родната Стара Загора. Двамата ги свързва едно вълнуващо приятелство и безкомпромисната подкрепа на другия в творческото му развитие.

Като контрапункт на самоукия, високият, винаги усмихнат фен на Густав Климт, с дългата къдрава коса оформена като облак и огромните слушалки на врата, 2016 г. е завършил графика във ВТУ, като под ръководството на
д-р Христо Найденов е изучавал класическите графични техники. Работите му често са вдъхновени от киното и музиката, като в немалко от случаите изобразяват любими личности или впечатления от нечия творба. Но всичките чудеса, които сътворява, нямаше да са факт, ако дядо му не го бе подкрепял и окуражавал още в ранните му години. Така с течение на времето усъвършенства нюансите на традиционните графични техники и превръща линогравюрата и алграфията в предпочитани изразни средства. Повечето от работите му са в малки формати и често представляват еднофигурни композиции на хора, бохемстващи с цигара или чашка. Спокойно може да се каже, че самотният пушач е повтарящ се образ в рисунките му.

Ако все пак не се интересувате толкова от изкуство, то поне не пропускайте да се докоснете до пленяващата мистерия около cloud прическата на PENьо. Заслужава си! GasparLeblanc попитан, защо за втори път ще прави изложба с PENьо, дава единственото адекватно и логически издържано обяснение: „Защото харесвам косата му!“

Scroll Up