/ /CRUCIFIXIONS/ /

/ /CRUCIFIXIONS/ /

| / /CRUCIFIXIONS/ / от Николай Панайотов

„Всяка събота и неделя Александър разлепва мои рисунки и ги вгражда във живата градска среда на Париж. Така са представени вече над 500 творби от цикъла, но едва сега, след драмата в „Шарли ебдо“ осъзнах, че са били едно предусещане за това, което се нагнетяваше невидимо във въздуха на Франция“, споделя Николай Панайотов

 

Александър Калейн е колекционер на картини и носител на идеята, оригиналните рисунки на Николай Панайотов да напуснат неговото ателие и да излезнат на „разходка и разговор“ с парижани. Рисунките са от цикъла „Парижките разпятия“.

Dada Cultural Bar ви кани на кафе и на интлектуална среща с //CRUCIFIXIONS// –  една специална селекция от рисунки на Николай Панайотов.

Никой не забравя маслените платна на художника или декора и костюмите му за Вагнеровия оперен цикъл „Пръстенът на Нибелунга“. За последните беше направен опит да бъдат откраднати…знае се от кого. Но от рисунките представени в пространството на дада е разрешено да се „крадат“ размисли, вдъхновение и идеи, както откупки.

Още за Николай Панайотов може да прочетете тук.

Scroll Up